Skoči na glavno vsebino

Mesec januar, nas je popeljal v skrivnosten svet dinozavrov. Otroke je ta tema zelo zanimala, zato smo se odločili, da bomo skupaj raziskali kako so živeli dinozavri.
Najprej smo povedali, kaj o dinozavrih že vemo. Ugotovili smo da vemo že zelo veliko stvari. Potem pa smo si napisali še kaj želimo novega izvedeti o njih. Tudi teh vprašanj se je kar veliko nabralo.
Našo igralnico smo spremenili v svet, kot je bil v času dinozavrov. Izdelali smo si 2 kotička, kjer se lahko prosto igramo z dinozavri, sestavljamo vulkane. Imamo pa tudi gnezdo, kjer skrivamo dinozavrova jajca. Seveda pa smo si izdelali tudi votlino, kjer se lahko dinozavri skrijejo, če jih je česa strah.

V naši telovadnici smo se igrali zanimivo igro, kjer smo morali slediti dinozavrovim stopinjam in tako smo se preizkusi v njihovi hoji. Odrezali smo se odlično.

V mesecu januarju so se nam predstavili tudi študenti medicine v projektu Medi Medo. Tudi mi smo
se v igralnici spremenili v prave male zdravnike. Uredili smo si kotiček, kjer smo pripravili vse kar
potrebuje zdravnik in tako smo se lahko podali na pomoč bolnim dinozavrom. Potrebovali so kar
nekaj naše pomoči in mi smo jih z veseljem oskrbeli.

Ker pa nas je zanimalo koliko različnih vrst dinozavrov obstaja in kakšne so njihove značilnosti, smo vsak dan spoznali tudi 2 nova dinozavra. Značilnosti in zanimivosti pa smo skupaj poiskali v knjigah. Nato pa smo dinozavra uvrstili tudi na določeno mesto na našem plakatu dinozavrovega sveta.

Komaj pa že čakamo, kam nas bo poneslo in kaj vse novega bomo še izvedeli o dinozavrih in njihovem življenju.

Spisala Maja Gudlin

Dostopnost