Skoči na glavno vsebino

Pri Firbcih smo se  na decembrsko pravljico začeli pripravljati že sredi novembra. Pripravili smo okraske za okrasitev dreves v kraju, izdelke za bazar. Pripravili pa smo tudi nastop, s katerim smo se predstavili na Prižigu luči v Podvelki.

Ko pa je nastopil december so v naš vrtec prišli medenjaki. Predstavljeni so bili v adventnem koledarju. Vsak dan smo poiskali določenega medenjačka na božični škatli. V njej je bilo pismo v katerem se nam je eden od njih predstavil in nam dal nalogo. Ob enem pa smo sestavljali tudi sestavljanko, vsak dan so otroci dobili en del sestavljanke, ki so jo morali prilepiti na pravo mesto.

Tako smo ob ponedeljkih obiskovali knjižnico, kjer sta nam knjižničarki Andreja in Tanja s pravljicami pričarali lep dopoldan.  Posejali smo božično žito, praznovali rojstni dan, se v telovadnici družili s prijatelji iz Brezna, izdelali voščilnice in okraske za na božično drevo.

Obiskala nas je Muca Copatarice in nam prebrala svojo zgodbo in nam prišepnila, da nas bo obiskal dedek Mraz.

 Ker smo vedeli, da nas bo obiskal dedek Mraz smo se naučili pesmico in ples. In res nas je obiskal in se z nami podružil. Ob njem sta bila tudi Muca Copatarica in Copatek.

Izdelali smo tudi medene hišice in presne kroglice in v vrtec povabili starše in jih pogostili z njimi in s čajem.

Razveselili pa smo tudi krajane Podvelke, ki smo jim podarili voščilnico ali okrasek za božično drevo.  

Ob vse tem pa so se otroci še igrali v medeni hišici in z božično vasjo in tako preživeli res čarobni medeni december, ki je kar prehitro minil.

Spisala Iris Salihovič Koziker

Dostopnost