Skoči na glavno vsebino

V tednu mobilnosti smo se že v jutranjem krogu pogovarjali, da je dobro, da poskrbimo  za naše okolje,  da uporabljamo čim manj   prevoznih sredstev ter  krajše razdalje premagujemo peš. Otroke, ki so doma  v bližini vrtca smo spodbujali, da se v vrtec odpravijo peš ali s kolesom v spremstvu staršev.  V vrtcu smo spoznavali  tudi različne prometne znake in se pogovorili o  njihovem pomenu.  Naučili smo se tudi pesem Moj rdeči avto.

Z otroki smo se odpravili  po kraju in si ogledali prometne znake, ki stojijo v bližini našega vrtca. Ob njih smo se tudi fotografirali.  Pozorni smo bili tudi na prehod za pešce,  pravilno prečkanje cestišča in na parkirišče za invalide.

 Lotili smo se tudi  izdelave plakata v obliki avtomobila,  nanj smo prilepili fotografije prometnih  znakov, ki smo jih našli na sprehodu.  Otroci so prometne  znake  tudi izrezali, jih  narisali, odtisnili pa smo še otroške dlani, v barvah, ki jih najdemo na semaforju.

Teden mobilnosti smo zaključili z množičnim tekom, ki ga vsako leto izvedemo v sodelovanju  z Atletsko zvezo Slovenije. Ob zaključku so otroci domov odnesli priznanja.

Vzgojiteljici Patricija Vrenčur in Janja Polenik

Dostopnost