Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 18. 9. 2023, smo pričeli z aktivnostmi projekta Evropski teden mobilnosti. V jutranjem krogu, so otroci poslušali pravljico o Belem zajčku. Po branju je sledil pogovor in izkazalo se je, da so si otroci glavne poudarke pravljice zapomnili. Znali pa so odgovoriti tudi na vprašanje: »Zakaj je zajček postal umazan in siv?«


Zanimivi so bili njihovi razlogi: umazano, onesnaženo okolje, dim avtomobilov, metanjem odpadkov v
naravo. Branje smo zaokrožile z likovno dejavnostjo, pri kateri je vsak otrok pobarval svojega zajčka.
Ta zajček nam je bil tudi motivacija otrokom in staršem, saj smo jih vzpodbujali, da so vsakodnevno prehodili del poti peš. In če so nalogo opravili je naš sivi zajček dobil lep, bel kožušček.
Vsak dan smo se odpravili na sprehod, opazovali promet, prometne znake. Ob vrnitvi v vrtec pa smo iz naravnega materiala izdelovali videno.


Spoznali smo tudi deklamacijo Zajček bel (N. Kacijan) in odšli na glasbeni vlak.
Med dejavnostmi tedna mobilnostmi smo Obiskali mehanično delavnico Avto – market Rebernik, kjer nam je gospod Miran Šarman pokazal in predstavil njihovo delo. Otroci so z zanimanjem opazovali in si na koncu ogledali trgovino z novimi avtomobili.
V garderobi šole pa smo si pripravili cesto in se vozili s poganjalčki. Teden mobilnosti smo zaključili z množičnim tekom – Začni mlad, tekmuj pošteno, v sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije.
Družili smo se s skupino Zmajčki in si pripravili zelo zanimivo tekmovanje z vrečami.

Dostopnost