Skoči na glavno vsebino

V tednu od 14. 10. 2024 do 18. 10. 2024 so predšolski otroci dopoldneve preživljali v Športnem parku Ruše, kjer so v bazenu z učitelji plavanja spoznavali in utrjevali svoje plavalne sposobnosti. Prijazni in odlično usposobljeni učitelji plavanja so prvi dan poskrbeli, da so otroke dobro spoznali in jih glede na njihovo predhodno znanje plavanja razdelili v tri skupine (neplavalci, delni plavalci in plavalci). Vsak dan pred plavanjem so se razgibali in ogreli s telovadbo ob bazenu.

Otroci neplavalci so vsak dan znova pridobili nova znanja in se po zaslugi učiteljev počasi privajali na vodo ter s tem pridobili potreben pogum za plavanje. Otroci iz skupine delnih plavalcev so se že drugi dan podali na plavanje v globoko vodo in s pomočjo penastih “črvov” do konca tedna pogumno preplavali določeno dolžino.

Plavalci pa so svoje dobro znanje ves teden utrjevali s plavanjem čez celotno dolžino olimpijskega bazena, kar so tekom tedna nadgradili tudi z skakanjem v bazen. Po trdem delu so si otroci vsak dan zaslužili tudi čas za prosto igro v predelu olimpijskega bazena, kjer so imeli dno ali v otroškem bazenu s toplo vodo. Nekateri so se raje ogreli v toplem malem bazenu, ostali pa čas izkoristili za igro in skakanje v olimpijski bazen.

Ob koncu tedna so vsi otroci, s sladkim nasmeškom na obrazu, kljub utrujenosti, uspešno zaključili plavalni tečaj in od učiteljev v plavalno knjižnico, glede na novo usvojeno znanje pridobili ustrezno nalepko (bronasti, srebrni ali zlati morski konjiček).

Zapisala vzgojiteljica Klavdija Bobovnik

Dostopnost