Skoči na glavno vsebino

V tednu med 7. in 11. 10. 2024 smo tudi v vrtcu Kapla praznovali Teden otroka, vzgojiteljice pa smo za otroke pripravile še posebej zanimive in sproščene dejavnosti.

V ponedeljek smo obiskali gasilce PGD Kapla. Prijazni člani so nam predstavili njihovo delo, pokazali opremo in razkazali avtomobile. Za nagrado so nas s kombijem zapeljali tudi po Kapli. Prižgali smo luči in sirene ter doživeli kako je biti čisto pravi gasilec.

V torek smo si pripravili slastno malico – jesenski namaz iz zelišč, bučnih semen in kremnega sira. Otroci so pomagali pri mešanju sestavin. Ker so pri pripravi aktivno sodelovali, so ga z veseljem tudi pojedli.

Kot že nekaj let, nas v tem prazničnem tednu vzgojiteljice iz drugih naših oddelkov razveselijo z animirano pravljico. Tokrat sta nas obiskali vzgojiteljici Ana in Jasna, ki sta nas s predstavo spomnili, kako pomembno je, da pomagamo staršem pri opravilih doma, saj bodo le tako imeli več časa za igro z otroki.

V četrtek smo si ob povabilu učiteljice Tjaše ogledali predstavitev dela policistov, reševalcev, gorskih reševalcev, zdravnika in vojakov, ki je potekalo na igrišču. Najbolj nas je zanimalo delo policistov vodnikov psov. Naučili smo se veliko novega in zanimivega.

Zadnji dan smo si pripravili disko z zabavno glasbo, lučkami in plesom, kjer smo zaplesali vsi. Tako otroci kot vzgojiteljice in tako zaključili naš igrivi teden – Teden otroka.

Otroci in vzgojiteljice vrtca Kapla

Dostopnost