Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan varstva živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, je priložnost, da se ozremo na pomen zaščite in skrbi za naše živalske prijatelje. Ta dan nas opominja na odgovornost, ki jo imamo do vseh živih bitij, ter na pomembnost sožitja med ljudmi in živalmi. Ob tem pomembnem datumu se v našem vrtcu Podvelka nismo le zavedali njegovega pomena, ampak smo se tudi aktivno vključili v akcijo za pomoč živalim.

V preteklih dneh smo v našem vrtcu zbrali odeje, ki jih bomo podarili v lokalno zavetišče za živali. Otroci so se z veseljem vključili v to pobudo; skupaj smo zložili odeje, kar je bila odlična priložnost za učenje o solidarnosti in skrbi za živali. Med zlaganjem odej so se otroci pogovarjali o tem, zakaj je pomembno pomagati živalim v stiski in kako lahko tudi sami prispevajo k boljšemu življenju naših štirinožnih prijateljev.

Ta akcija ni le spodbujala timskega dela, ampak je tudi otroke naučila, kako majhne stvari, kot je podaritev odeje, lahko naredijo veliko razliko. Z vsako odejo, ki smo jo zložili, smo se zavedali, da bomo pripomogli k udobju in boljšemu počutju živali, ki jih v zavetišču skrbijo zanj.

Na ta način smo obeležili Svetovni dan varstva živali, ne le s simboličnim dejanjem, temveč tudi z razumevanjem in empatijo, ki jo gojimo do živali. Naša akcija je bila priložnost, da otroci spoznajo vrednote sočutja, skrbi in odgovornosti.

Zapisala Iris Koziker Salihović

Dostopnost