Skoči na glavno vsebino

V vrtcu Brezno smo v Tednu otroka, otrokom pripravili različne zanimive dejavnosti z osrednjo temo letošnje poslanice Tedna otroka: Otrok – nepopisan list, ki nas opominja, kako pomembno je da v času, v katerem živimo, otrokom omogočimo srečno in izpolnjujoče otroštvo polno ljubezni, igre, spodbude, opore ter občutek varnosti in sprejetosti.

V ponedeljek smo otroci iz skupine Kresničke obiskali knjižnico, kjer nam je knjižničarka pripravila čudovito animirano pravljico Mišji ženin in nam predala sovico, s katero bomo skozi celo šolsko leto sodelovali v bralnem projektu Sovica v vrtcu. Otroci iz skupine Pikapolonice so se podali na jesenski izlet in v naravi z igro odkrivali čudovite barve jeseni.

V torek sta nam vzgojiteljici Jasna in Ana skozi poučno in zabavno animirano pravljico, pokazali, kako pomembno je, da pomagamo staršem pri domačih opravilih.

Sreda je bil dan za peko, zabavo in petje. V dopoldanskem času, smo skupaj pripravili in spekli slastna jesenska peciva, dan pa smo zaključili s plesom in zabavo z Vilo Ekseno.

V četrtek so nam gasilci PGD Brezno – Podvelka predstavili njihovo delo in opremo ter nas z gasilko sireno popeljali po kraju.

Teden smo zaključili z obiskom Pika Nogavičke, ki nas je po opravljenih nalogah popeljala do skritega zaklada ter z obiskom pridnih očetov, ki so samo za nas na igrišču vrtca spekli sladke kostanje.

Vsaj dan je bil za nas nekaj posebnega, ki je otrokom prinesel nova doživetja, ob katerih so z iskrenim smehom in veseljem popisali del svojega še nepopisanega lista.

Zapisala: Vzgojiteljica Klavdija Bobovnik

Dostopnost