Skoči na glavno vsebino

V sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije, ki vsako leto organizira množično akcijo, najbolj množičen tek otrok v Sloveniji z sloganom, »Začni mlad, tekmuj pošteno«, smo v četrtek 26. 9. 2024, izvedli Množični tek.

Odločili smo se, da bomo v okviru Množičnega teka sodelovali tudi na natečaju “Atom za atomom, korak za korakom do cilja”, ki ga je kot sponzor Množičnega teka, razpisala elektroenergetska skupina – Skupina Gen. Zato smo združili moči (skupina Pikapolonice in skupina Kresničke), ter v preteklem tednu spoznali naravne vire električne energije in pomen elektrike za nas.

Pred izvedbo Množičnega teka, smo spoznali tudi, kako mi dobimo potrebno energijo za gibanje in igro. Otroci so hitro povedali, da za moč potrebujemo zdravo prehrano in veliko vode. Okrepčali smo se s sadjem in se odpravili na tek. Pred tekom smo se ogreli z razgibalnimi vajami, nato pa s skupnimi močni v parih pretekli razdaljo 100 m do cilja, kjer smo sestavljali živo verigo, ki je ob koncu teka simbolno ponazorila žarnico. Naš cilj je bil dosežen, skupaj smo korak za korakom na cilju zasvetili.

Po končanem teku smo otrokom s priznanji čestitali za sodelovanje in uspešno izveden Množični tek.

 Zapisala:  vzgojiteljica Klavdija Bobovnik

Dostopnost