V vrtcu Brezno smo v okviru vseslovenskega projekta Tradicionalni slovenski zajtrk,
spoznavali pomembnost in prednost uživanja lokalne hrane ter spoznavali tradicionalno
slovensko hrano – kruh, med, maslo, mleko in jabolka.
Na zajtrk smo povabili podžupana g. Janeza Otorepec in g. ravnatelja Lea Čelofiga. Skupaj smo preko ugank in sličic ugotovili kaj vse spada med Tradicionalni slovenski zajtrk, nato pa se okrepčali z lokalno pridelano hrano.
Po zajtrku so se nam pridružili otroci iz vrtca Podvelka in obiskal nas je pek g. Gorazd
Bobovnik, ki nam je predstavil sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo testa in peko kruha.
Otroci so navdušeno in z veseljem opazovali in sodelovali pri mešanju testa in se skupaj s
pekom tudi sami preizkusili v oblikovanju izdelkov iz testa.
Izdelke in kruh smo nato tudi spekli in si z najslajšim kruhom izpod otroških rok, napolnili trebuščke.
Vzgojiteljice in otroci vrtca Brezno